Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alimente care hrănesc cancerul: Eliminaţi-le urgent pentru a diminua riscurile

Abonare
Chiar dacă au fost identificaţi peste o sută de factori care pot provoca cancerul, şi nu toţi pot fi eliminaţi din viaţa noastră, am putea renunţa cel puţin la un şir de alimente care contribuie la dezvoltarea acestei grave maladii

CHIŞINĂU, 31 aug — Sputnik. Informaţia despre produsele care încurajează dezvoltarea cancerului şi a celulelor canceroase din corp vine de la Organizația Mondială a Sănătății, care îndeamnă să le eliminăm din alimentaţia noastră

Iată alimentele pe care, potrivit recomandărilor OMS, nu ar trebui să le consumăm sub nicio formă, potrivit infoalert.ro.

Alimente afumate — majoritatea preparatelor sunt afumate artificial, cu compuşi chimici precum N-nitroso. Spre deosebire de produsele afumate în mod natural, cele obţinute prin afumare artificială pot provoca apariţia cancerului stomacal sau colectoral.

Образцы крови, приготовленные к анализу на ВИЧ - Sputnik Moldova
Descoperire revoluţionară - cancerul depistat înainte de apariţia simptomelor

Somonul de crescătorie — alimentaţia somonului de crescătorie este bazată pe diverse substanţe contaminate, antibiotice şi alte ingrediente care dăunează sănătăţii omului. Spre deosebire de consumul somonului sălbatic, consumul somonului de crescătorie creşte riscul apariţiei cancerului din cauza concentraţiei puternice de PCB din acesta.

Popcornul pregătit la microunde — ambalajul popcornului din comerţ conţine urme de acid perfluorooctanoic, despre care s-a dovedit că este cancerigen şi poate afecta mai ales ficatul.

Alimentele modificate genetic — adevăratul pericol pe care îl prezintă alimentele modificate genetic constă în eliberarea proteinelor nenaturale în timpul digestiei.

Chipsurile din cartofi - acestea sunt gătite la temperaturi foarte mari ducând la producerea acrilamidei, de asemenea cancerigenă.

Carnea roşie — celulele canceroase prosperă în mediul acid generat de dietele pe baza de carne roşie. În schimb, puteţi înlocui carnea roşie cu carne de pui şi peste.

Băuturile carbogazoase — multe sortimente de băuturi carbogazoase, mai ales cele fără zahăr, conţin aspartam, un îndulcitor artificial, care este considerat a fi cancerigen.

Din nefericire, factorii care produc cancerul sunt mult mai numeroși, decât cei prezentaţi mai sus. Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) și Organizația Mondială a Sănătății au întocmit o listă care cuprinde cel puțin 118 factori (acțiuni, agenți, substanțe) care ar putea cauza cancer.

Totuşi, specialiştii consideră că eliminarea acestor produse din alimentaţia noastră ar fi de natură să diminueze cu mult riscurile apariţiei şi dezvoltării cancerului.

Fluxul de știri
0