Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politolog, despre relațiile de viitor ale Moldovei cu Rusia

© Sputnik / Мирослав РотарьCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Politologul Corneliu Ciurea consideră că Republica Moldova ar putea să construiască în viitor relații bune cu Rusia
Politologul despre relațiile Moldovei cu Rusia în viitor

 

 

Expertul Corneliu Ciurea a menționat că la momentul dat Republica Moldova dorește să dezvolte parteneriatul cu Uniunea Europeană, dar și cu Rusia. Ciurea a afirmat că dificultăți sunt în ceea ce ține de relațiile UE cu Moscova.

El consideră că în Europa este declanșat un proces de antagonizare a Rusiei. Relații dintre Est și Vest sunt tensionate. Moldova, după părerea lui Ciurea, nu are cum să profite din această confruntare.

O altă chestiune care periclitează dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre Rusia și Moldova este problema transnistreană, a mai adăugat politologul. El a explicat că până acum Moldova a manifestat o atitudine fermă față de partenerii ruși prin dorința sa de a evacua trupele ruse din Transnistria.

Potrivit lui Ciurea, Moldova ar putea construi relații bune cu Rusia în cazul în care va fi soluţionat diferendul transnistrean.

Fluxul de știri
0