Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politolog, despre relațiile de viitor ale Moldovei cu Rusia

© Sputnik / Мирослав РотарьCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Corneliu Ciurea consideră că Republica Moldova ar putea să construiască în viitor relații bune cu Rusia
Politologul despre relațiile Moldovei cu Rusia în viitor

 

 

Expertul Corneliu Ciurea a menționat că la momentul dat Republica Moldova dorește să dezvolte parteneriatul cu Uniunea Europeană, dar și cu Rusia. Ciurea a afirmat că dificultăți sunt în ceea ce ține de relațiile UE cu Moscova.

El consideră că în Europa este declanșat un proces de antagonizare a Rusiei. Relații dintre Est și Vest sunt tensionate. Moldova, după părerea lui Ciurea, nu are cum să profite din această confruntare.

O altă chestiune care periclitează dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre Rusia și Moldova este problema transnistreană, a mai adăugat politologul. El a explicat că până acum Moldova a manifestat o atitudine fermă față de partenerii ruși prin dorința sa de a evacua trupele ruse din Transnistria.

Potrivit lui Ciurea, Moldova ar putea construi relații bune cu Rusia în cazul în care va fi soluţionat diferendul transnistrean.

Fluxul de știri
0