Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidul Maiei Sandu a luat o decizie care are legătură cu viitoarele alegeri

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul Acțiune și Solidaritate din Moldova (PAS), condus de fosta ministră a Educației, Maia Sandu, a difuzat un comunicat prin care anunță că formațiunea respinge invitația Cancelariei de Stat pentru a participa la delimitarea circumscripțiilor electorale pentru alegerile parlamentare din 2018

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. PAS, potrivit comunicatului, declară că nu va delega niciun reprezentant și nu va participa la lucrările Comisiei pentru delimitarea circumscripțiilor uninominale.

Протест у парламента - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protest fără lideri sau de ce Sandu nu a vorbit în fața manifestanților

„Comisia respectivă, reieșind din entitățile care urmează să delege reprezentanți, nu va fi independentă așa cum prescrie Codul de bune practici în materie electorală al Comisiei de la Veneția, ci controlată în proporție de peste 90 % de către gemenii politici Plahotniuc și Dodon", se spune în documentul citat.

Astfel, PAS a refuzat să participe la lucrările unei comisii constituite în baza unei legi pe care o califică drept „antidemocratică".

În comunicatul PAS nu se precizează dacă formațiunea va participa sau nu la alegerile parlamentare din 2018, care se vor desfășura în baza aceleiași legi pe care partidul respectiv o califică drept „antidemocratică".

Fluxul de știri
0