Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tendință: Tot mai mulți tineri preferă concubinajul în locul căsătoriei civile

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaЦеремония бракосочетания
Церемония бракосочетания - Sputnik Moldova
Abonare
Sociologii ruși au identificat vârsta ideală la care tinerii ar trebui să se căsătorească

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Sociologii ruși eu identificat vârsta ideală pentru încheierea unei căsătorii. Potrivit unui studiu, efectuat de Centrul de Studii a Opiniei Publice din Rusia (VȚIOM), cea mai potrivită vârstă la care bărbatul trebuie să se căsătorească este 27 de ani. Pentru femei, aceasta este 23 de ani.

Chișinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chișinău: date despre căsătorii, divorțuri, nașteri și decese

Astfel, peste 77 la sută dintre respondenți au declarat că vârsta ideală pentru căsătoria unui bărbat este de 27 de ani. În opinia a 83 la sută dintre cei chestionați, tinerele trebuie să se căsătorească până la 23 de ani.

Studiul mai arată că pentru absoluta majoritate a rușilor, viața familială continuă să fie cea mai firească formă a conviețuirii. Astfel, 78 la sută din respondenți susțin căsătoria civilă (87 la sută dintre persoane căsătorite, 64 la sută dintre celibatari și 51 la sută dintre persoane care trăiesc în concubinaj). Pentru 12 la sută dintre intervievați căsătoria civilă nu reprezintă o valoare.

Sondajul evidențiază și o tendință a tinerilor ruși de acceptare a concubinajului. Astfel, dacă doar 5 la sută din persoanele cu vârsta de la 60 de ani aprobă concubinajul, atunci 21 la sută din persoanele din grupul de vârsta 18 și 24 de ani acceptă concubinajul.

Fluxul de știri
0