Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova are un candidat la funcția de ministru al Apărării

© Sputnik / Мирослав РотарьПринятие присяги в Кишиневе
Принятие присяги в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Foarte curând, prim-ministrul Pavel Filip îi va prezenta președintelui Igor Dodon candidatura pentru funcția de ministru al Apărării

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Chiar spicherul Andrian Candu a fost cel care a anunțat presa despre faptul că premierul Pavel Filip urmează să-i propună în curând lui Igor Dodon un candidat la șefia Ministerului Apărării.

парад в Кишиневе, 25 лет независимости - Sputnik Moldova
Politică
De ce a plecat viceministrul moldovean al Apărării la Kiev

„Acum funcția de ministru al Apărării este vacantă. Au fost luate în discuție câteva candidaturi. În cele din urmă, a fost identificat un candidat care merită să fie propus pentru această funcție. Cine este acesta, vom anunța în curând. Asta se va întâmpla la vremea potrivită", a declarat Candu.

El a amintit că, potrivit procedurii, prim-ministrul numește candidatul și îl propune președintelui pentru aprobare.

Anterior Igor Dodon a declarat că ministrul al Apărării trebuie să fie un militar, un profesionist din acest domeniu.

Republica Moldova a rămas fără ministru al Apărării la sfârșitul anului 2016. Pe 27 decembrie 2016, președintele Dodon a semnat un decret privind demiterea lui Anatol Șalaru. De atunci nimeni nu a fost propus în această funcție. Interimatul șefiei acestui minister este asigurat în prezent de Gheorghe Galbura.

Fluxul de știri
0