Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În curând începe școala: Demnitarii au decis când va răsuna primul clopoțel

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaНачало нового учебного года
Начало нового учебного года - Sputnik Moldova
Abonare
Întrebarea care îi frământă pe mulți părinți din Republica Moldova este de când odraslele lor trebuie să meargă la școală în acest an: din data de 1 sau de 4 septembrie?

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Ca de obicei, în Republica Moldova noul an de învățământ va începe la 1 septembrie, au comunicat pentru Sputnik Moldova responsabilii din cadrul serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Științei.

Primul an de școală - Sputnik Moldova
Cum ne pregătim copilul pentru prima zi de școală

În 2017, data de 1 septembrie cade vineri, după care urmează două zile de odihnă. Anterior, Guvernul a inclus pe agenda sa un proiect de hotărâre cu privire lazilele de odihnă în anul 2017. Conform documentului elaborat de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, 1 septembrie trebuia să fie declarată zi de odihnă. Astfel, anul de învățământ ar fi început la 4 septembrie, iar 9 septembrie urma să fie în acest an zi lucrătoare. Însă propunerea respectivă nu a fost aprobată de către Cabinetul de Miniștri.

„Nu s-a schimbat nimic. Prima zi de școală va fi vineri, 1 septembrie", au comunicat responsabili din cadrul ministerului de resort.

Fluxul de știri
0