Imagini șocante: Moldoveni surprinși în epicentrul uraganului din Houston

© REUTERS / ADREES LATIFUragan în Houston
Uragan în Houston - Sputnik Moldova
Abonare
În epicentrul uraganului din Houston, SUA, s-au pemenit și cetățeni moldoveni, care nu au ezitat să posteze pe facebook imagini din orașul lovit de stihie.

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Moldovenii din Houston, SUA, care a ajuns în epicentrul uraganului ce a lovit acest oraș, s-au adăpostit într-o biserică, ne anunță pe o rețea de socializare conaționala noastră Eugenia Lupașco.


„Mă aflu în Houston. Suntem izolați în biserică din cauza uraganului. Sper că acum suntem în siguranță", a scris Eugenia, care s-a adăpostit acolo împreună cu copilul ei.


Vinerea trecută, asupra litoralului golfului Mexic s-a abătut un uragan de categoria 4 (pe scală de cinci), care însă sâmbătă și-a pierdut din intensitate. Litorarul a fost însă lovit de furtună tropicală cu ploi torențiale, care au provocat mari inundații.


„Harvey" a devenit cel mai puternic uragan produs pe teritoriul SUA în ultimii 12 ani, după ce în 2005 asupra țării s-a abătut uraganul „Katrina". Acesta a provocat inundații catastrofale în orașul New Orleans din Louisiana. Potrivit datelor preliminare, în urma acestei calamități și-au pierdut viața șapte persoane, iar câteva mii au fost evacuate din raioanele inundate.

Autoritățile din Texas au avertizat locuitorii din regiunea orașelor La Port și Shorakrs, situate în sud-estul statului, la circa 40 km de Houston, despre o posibila scurgere de substanțe chimice.

Populația este îndemnată să nu părăsească locuințele și să deconecteze sistemele de ventilare și climatizoarele.

Fluxul de știri
0