Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Moldova va alege o versiune minimalistă a integrării europene

© Sputnik / Miroslav RotariCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Corneliu Ciurea consideră că relațiile dintre Bruxelles și Chișinău s-au înrăutățit nițel în ultima perioadă. El a făcut această afirmație fiind solicitat de Sputnik Moldova să comenteze declarațiile prim-ministrului Pavel Filip, care a afirmat că este și va rămâne un susținător activ și implicat "al reîntoarcerii Moldovei în Europa".
Politolog: Moldova va alege o versiune minimalistă a integrării europene



Corneliu Ciurea a menționat că Guvernul consideră că Moldova se află într-o relație bună cu Uniunea Europeană. Mai ales, având în vedere că a fost semnat Acordul de Asociere, care trebuie să fie implementat.

Dar, totuși, în opinia politologului, în ultimul timp au apărut tensiuni în relațiile dintre Chișinău și Bruxelles.

Această răceală vine din partea autorităților UE. Ea este cauzată atât de anumite incoerențe în implementarea reformelor de către Moldova, cât și de oboseală care există acum în acest bloc politic. Aceste greutăți sunt determinate de dificultățile din interiorul UE, dar și de la relații tensionate pe care UE le are cu Rusia.

Ciurea crede că în viitor Moldova va continua integrarea europeană, dar într-o versiune minimalistă.

Fluxul de știri
0