Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce tarif vor transportatorii pentru călătoria cu microbuzul și ce zice Primăria

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că majorarea prețului pentru călătoria în transportul public din Capitală este inevitabilă. Funcționarii de la Primărie au precizat ce tarif solicită proprietarii de maxi-taxi

CHIȘINĂU, 28 aug — Sputnik. Primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a confirmat că proprietarii liniilor de microbuze din Chișinău solicită majorat tarifului pentru călătorie până la cel puțin 10 lei.

Grozavu a afirmat că acest lucru nu este real de aceea, cel mai probabil, transportatorii privați vor solicita o majorare de până la 5 lei, iar problema va fi soluționată doar odată cu introducerea tichetelor electronice. Această experiență există deja în unele orașe, de exemplu, în Vilnius.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Societate
O călătorie cu microbuzul în Chișinău ar putea costa 10 lei

Primarul interimar afirmă că Direcția Transport a capitalei lituaniene a comasat direcția transport electric cu parcul de autobuze, a anulat liniile de microbuz de pe arterele centrale, direcționându-le pe străzile secundare, modificând totodată tarifele și introducând tichetele electronice. Toate acestea au dat rezultate pozitive.

Anterior, președintele Asociației Transportatorilor Privați, Ion Mămăligă, a declarat pentru Sputnik Moldova că tariful real pentru o călătorie cu microbuzul în Chișinău trebuie să constituie 10 lei. Potrivit lui Mămăligă, la acest tarif trebuie să se ajungă treptat, majorându-l la început până la 5 lei, odată cu posibila creștere a costului unei călătorii cu autobuzul și troleibuzul.

Săptămâna trecută, Direcția Transport și Căi de Comunicații a primăriei Chișinău a propus ca prețul unei călătorii cu troleibuzul să fie majorat până la trei lei, iar cu autobuzul — până la patru lei.  Totodată, a fost avansată și propunerea ca, după ora 21.00 sau după 22.00, călătoria cu autobuzul să coste cinci lei.

Proprietarii liniilor de microbuz din Chișinău s-au adresat în repetate rânduri Primăriei cu solicitarea de majorare a tarifului pentru călătorie. Transportatorii au organizat chiar și greve, însă administrația Capitalei, fiind presată de cetățenii nemulțumiți, a refuzat să revadă tarifele.

Fluxul de știri
0