Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(VIDEO/FOTO) Dodon, Candu și Filip, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

© Facebook/ Игорь ДодонДодон, Канду и Филип возложили цветы к памятнику Штефана
Додон, Канду и Филип возложили цветы к памятнику Штефана - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conducerea țării a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Președintele țării Igor Dodon, președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu ocazia celebrării a 26 de ani de independență a Republicii Moldova.

Ceremonia oficială de deschidere a evenimentelor dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova a început la ora 10:00.

La sărbătoare participă reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

La 27 august, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Independenței. La 27 august 1991, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Declarația de Independență.

În cadrul programului desfășurat în centrul Chișinăului vor evolua interpreți de muzică populară — Igor Rusu, Mihai Ciobanu, Zinaida Julea, surorile Osoianu, Igor Cuciuc; fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare; formații de cântece și dansuri pentru copii, orchestra subdiviziunii de carabinieri a MAI, ansamblurile „Joc", „Mărțișor", orchestra „Fluieraș", orchestra fraților Advahov și alte colective artistice. Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară susținut de interpreți autohtoni și de peste hotare.

Fanfara Trupelor de Carabinieri a MAI

De asemenea, 20 de colective artistice de amatori vor defila într-o paradă a portului popular, prezentând varietatea costumului popular național, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui târg.
De la ora 11.40 până la 12.20, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale va răsuna muzica interpretată de trupa „Brio Sonores", iar de la 12.30 până la 13.20 în fața oaspeților va evolua orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra".
Programul include și recitaluri ale trupei FREEDOM'S BOOMBOX /SUA/ (16.35-16.55), formației „Angry Band", iar de la ora 19.00 până la 01.00 cei prezenți în centrul capitalei vor avea parte de un concert excepțional cu artiști și colective de peste hotarele țării: HOLOGRAF, SMILEY, ANDREW RAYEL, LASER SHOW.

Fluxul de știri
0