Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pe cine i-a decorat Igor Dodon de Ziua Independenței - detalii

© Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon a oferit distincții de stat cu ocazia Zilei Independenței
Președintele Igor Dodon a oferit distincții de stat cu ocazia Zilei Independenței - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a oferit distincţii de stat cu ocazia aniversării a 26-a a Zilei Independenţei

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Pentru merite deosebite față de stat, muncă îndelungată și prodigioasă în diverse domenii, înalte calități profesionale și activitate intensă pe tărâm social, președintele Igor Dodon i-a oferit Ordinul Republicii lui Borșevici Victor, doctor habilitat în științe tehnice, profesor universitar, publicist, fostului premier Dumitru Braghiș și președintelui Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova fostului ministru al Apărării — Victor Gaiciuc.

Ordinul de Onoare a fost oferit directorului Societății cu Răspundere Limitată „Inatol-Agro", din raionul Ocnița, Ion Tomai.
Ordinul „Gloria Muncii" a fost oferit doctorului în filologie de la Universitatea de Stat din Taraclia „Grigore Țamblac", Nicolai Curtev, membrului titular al Academiei de Științe a Moldovei, Boris Gaina și agronomului din cadrul Societății cu Răspundere Limitată „AMG Kernel", orașul Soroca, Valentin Tofaniuc.

De asemenea, Igor Dodon a oferit „Ordinul Republicii" doctorului în științe istorice, din Federația Rusă, Vladislav Grosu, care este originar din Republica Moldova. Iar conducătorul Aparatului Comitetului Dumei de Stat din Federația Rusă în problemele CSI, integrării euroasiatice și relațiilor cu conaționalii, Mihail Krotov și jurnalistul german Aleksandr Rar s-au învrednicit cu Ordinul de Onoare.

De asemenea, președintele i-a felicitat pe toți locuitorii Moldovei cu prilejul Zilei Independenței.

"În cei 26 de ani, Moldova a trecut prin multe încercări și provocări, dar, în pofida lor, am demonstrat capacitatea de a asigura continuitatea statalității țării noastre, prin edificarea republicii și păstrarea neutralității. Felicitări cu ocazia Zilei Independenței!", a menționat președintele țării.

Fluxul de știri
0