Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea țării „la picioarele” lui Ștefan cel Mare și Sfânt

© Sputnik / Мирослав Ротарьпамятник Штефан чел Маре
памятник Штефан чел Маре - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi conducerea țării depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt după care vor merge la complexul memorial ”Eternitate”

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. În capitala Republicii Moldova activitățile festive dedicate celor 26 d ani de Independență vor debuta la ora 8.30, când conducerea țării va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. O ceremonie comemorativă se va desfășura și la complexul memorial „Eternitate" (ora 9.00).

Полицейский кордон - Sputnik Moldova
Vei fi de sărbători în Capitala? Atunci trebuie să știi asta

În cadrul programului desfășurat în centrul Chișinăului vor evolua interpreți de muzică populară — Igor Rusu, Mihai Ciobanu, Zinaida Julea, surorile Osoianu, Igor Cuciuc; fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare; formații de cântece și dansuri pentru copii, orchestra subdiviziunii de carabinieri a MAI, ansamblurile „Joc", „Mărțișor", orchestra „Fluieraș", orchestra fraților Advahov și alte colective artistice. Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară susținut de interpreți autohtoni și de peste hotare.
De asemenea, 20 de colective artistice de amatori vor defila într-o paradă a portului popular, prezentând varietatea costumului popular național, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui târg.

De la ora 11.40 până la 12.20, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale va răsuna muzica interpretată de trupa „Brio Sonores", iar de la 12.30 până la 13.20 în fața oaspeților va evolua orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra".

Programul include și recitaluri ale trupei FREEDOM'S BOOMBOX /SUA/ (16.35-16.55), formației „Angry Band", iar de la ora 19.00 până la 01.00 cei prezenți în centrul capitalei vor avea parte de un concert excepțional cu artiști și colective de peste hotarele țării: HOLOGRAF, SMILEY, ANDREW RAYEL, LASER SHOW.

Fluxul de știri
0