Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

În zona euro ar putea apărea o nouă monedă

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gârbu
Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Silvio Berlusconi, liderul partidului de centru dreapta Forza Italia, s-a declarat favorabil unei monede alternative care sa functioneze in paralel cu Euro
În zona euro ar putea apărea o monedă nouă

 

Economistul Viorel Gârbu a explicat pentru Sputnik Moldova ce s-ar putea întâmpla în cazul în care această monedă nouă fa vi introdusă în zona euro.

"Asta vorbește despre rolul politicilor monetare în dezvoltarea economiei unei țări. Modul în care sunt gândite și dedate politicile monetare pot fi în ajutor sau în detrimentul unei economii. Italia se știe că a suportat consecințe economice în urmare a introducerii euro și urmare a incapacității de a influenta politica monetară", a menționat Gârbu.

Pe lângă asta, expertul consideră că aceste declarații a lui Berlusconi sunt electorale și nu crede că în timpul apropiat această idee ar putea fi realizată.

El a mai comunicat că în Italia deja de mult timp există o dorință de a da euro la o parte. Gârbu a explicat că Italia a suferit mai mult decât alte țări din cauza introducerii valutei comune în zona Uniunii Europene.

Fluxul de știri
0