Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea se schimbă brusc în weekend: Meteorologii vin cu un nou avertisment

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Au rămas zile numărate până la sfârșitul verii, iar meteorologii știu deja ce ne așteaptă în următoarea perioadă

CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. Pe ultima sută de metri, vara ne-a mai rezervat câteva zile cu adevărat fierbinți, cu temperaturi ce vor depăși 30 de grade.

Astfel, dacă astăzi ne mai bucurăm de o relativă răcoare, când maximele termice se încadrează între 25-26 de grade, mâine temperaturile vor urca brusc și vor atinge valori de 32-34 de grade. Meteorologii au emis în context cod galben de caniculă pentru perioada 26-27 august.

Duminică valorile maxime vor mai crește cu un grad, înregistrând astfel 33-35 de grade. Nocturnele vor ajunge până la 18-20 de grade. Cerul va fi variabil, însă fără șanse de precipitații.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că în sudul țării se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole. Din cauza lipsei unei cantități semnificative de ploi, până la data de 1 septembrie va exista pericolul excepțional de incendiu pe o mare parte a teritoriului.

De altfel, de luni temperatura aerului vor fi în ușoară scădere, iar marți și miercuri răcirea va fi deja mai accentuată. Minimele ar putea coborî noaptea și până la 8 grade.

Totodată, meteorologii prognozează pentru începutul săptămânii viitoare ploi cu descărcări electrice

Fluxul de știri
0