Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Promisiunea făcută de Dodon pe 24 august: Nu o voi promulga

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a promis că nu va promulga legea privind modificarea și completarea Codului Muncii, aprobată recent de Parlament

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Republica Moldova cu care a discutat modificările și completările la Codul Muncii, operate recent de Parlament.

”Am avut o întrevedere cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Republica Moldova. Sindicaliștii nu sunt de acord cu Legea nr. 188 pentru modificarea și completarea Codului Muncii al Republicii Moldova care a fost adoptată de către Parlamentul Republicii Moldova și remisă Președintelui țării spre promulgare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, sindicaliștii susțin că legea respectivă diminuează garanțiile sociale ale angajaților și stabilește privilegii în favoarea mediului de afaceri.

Printre modificările propuse de Parlament sunt: reducerea termenului limită a concediului suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului cu 2 ani (de la 6 ani — la 4 ani); excluderea obligativității atribuirii contractului individual de muncă unui număr din registrul unității.

Președintele a promis că nu va promulga această lege și o va remite spre examinare în Parlament.

Fluxul de știri
0