Țara în care poți primi bani dacă renunți la mașina ta diesel

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ford Motor Co. a devenit ultimul constructor auto care le oferă şoferilor britanici o primă dacă renunţă la cele mai poluante vehicule, o măsură care vizează aproximativ 15 milioane de mașini din Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 23 aug — Sputnik. De la 1 septembrie şi până la finele anului, Ford va oferi şoferilor un discount de până la 4.000 de lire sterline, adică 5.200 de dolari, pentru un autoturism şi 7.000 de lire sterline pentru o camionetă dacă îşi înlocuiesc vehiculele mai vechi de 8 ani cu modele noi, scrie Bloomberg.

Astfel, orice autoturism sau camionetă produsă de orice constructor şi înregistrată înainte de 31 decembrie 2009 este eligibilă pentru această schemă.

Luna trecută, guvernul de la Londra s-a alăturat Franţei, anunţând că va interzice din 2040 vânzările de autoturisme cu motoare pe benzină şi motorină. Măsura vine pentru a reduce nivelul de poluare a aerului, care a depăşit limitele legale în ultimii 7 ani.

„A venit timpul ca industria auto să răspundă. Sunt aproximativ 15 milioane de vehicule vechi pe care le vizăm şi înlocuirea acestora va avea un efect pozitiv imediat asupra calităţii aerului”, a declarat preşedintele Ford Britain, Andy Barratt.

Ford oferă deja automobiliştilor din Germania stimulente financiare dacă îşi înlocuiesc vehiculele poluante.

Fluxul de știri
0