Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasadorul rus în Sudan a fost găsit mort la reședința sa

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaFlag on the Russian Defense Ministry building on Frunzenskaya embankment in Moscow
Flag on the Russian Defense Ministry building on Frunzenskaya embankment in Moscow - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Sudan a fost declarat mort de autoritățile sudaneze.

CHIȘINĂU, 23 aug — Sputnik. Înainte de a se afla la acest post în Sudan, Shirinskiy a activat la ambasadele ruse din Egipt, Yemen, Arabia Saudită și Rwanda. Ministerul rus de Externe a verificat și confirmat informația.

"Vă informăm cu regret că ambasadorul rus în Sudan, Mirgayas Shirinsky, a murit la Khartoum pe 23 august", a anunțat ministerul rus, adăugându-se că "imediat după ce vom primi informații detaliate de la angajații ambasadei ruse din Khartoum, vă vom informa despre circumstanțele morții colegului nostru".

Ministerul sudanez al Afacerilor Externe a subliniat, de asemenea, eforturile prietenoase și sincere ale lui Shirinskiy pentru dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări și popoarele lor în diverse domenii.

 

 

Pe 19 decembrie anul trecut, ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov a fost asasinat la o expoziție în Ankara. MAE rus a calificat omorul ca atac terorist.

Fluxul de știri
0