Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coșmarul continuă pe plajele din Odesa

© Photo : dumskaya.netЭкологическая катастрофа в Крыжановке
Экологическая катастрофа в Крыжановке - Sputnik Moldova
Abonare
Situația de pe plajele unui sector al orașului Odesa este de-a dreptul alarmantă

CHIȘINĂU, 23 aug — Sputnik. Pe plajele din Krîjanovka, întreg litoralul este acoperit de alge în putrefacție, comunică presa locală.

Turiștii care se odihnesc pe plajele Iujnaia Palmira, locuitorii Odesei, dar și specialiștii atrag atenția asupra faptului că mirosul insuportabil de alge în putrefacție și mâlul au acoperit întreg litoral la Krîjanovka. Situația este critică și se impune soluționare radicală a acesteia în cel mai scurt timp.

„Aș putea spune că algele nu sunt evacuate aproape deloc. Ceea ce a rămas acum pe mal este încă puțin față de ce era săptămâna trecută, când ne-am odihnit aici — erau foarte multe alge care răspândeau un miros îngrozitor. Plajele din vecinătate nu se deosebesc prea mult. Nici nu-ți arde de scăldat", spune Alexandra din Odesa.

La rândul lor, specialiștii Institutului de Biologie Marină afirmă că mizeria provocată de afluxul de alge este o problemă ce ține de structura specifică a litoralului și că, în principiu, situația care se produce anual în luna august nu poate fi considerată o anomalie.

Ce va urma, care vor fi deciziile celor ”de sus” cu privire la litoralul din Krîjanovka și dacă vor fi luate în general decizii — deocamdată nu se știe.

Iar până una-alta, algele urât-mirositoare continuă să fie greblate manual, după care, periodic și destul de rar, sunt evacuate de pe plajă de un tractor cu remorcă.

Fluxul de știri
0