Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Greu de imaginat: Ce au găsit ofițerii SIS la domiciliul unui fost polițist

© Photo : SISArma și muniții ridicate de SIS de la un cetățean moldovean, fost polițist
Arma și muniții ridicate de SIS de la un cetățean moldovean, fost polițist - Sputnik Moldova
Abonare
Ofiţerii SIS au ridicat un întreg arsenal de muniţii şi arme de foc din casa unui fost polițist, în cadrul unor acțiuni de profilaxie în privința păstrării, procurării, fabricării sau comercializării armelor de foc

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. În cadrul măsurilor întreprinse de Serviciul de Informații și Securitate a fost depistat un alt lot important de arme de foc şi muniții, păstrate ilegal de un fost angajat al MinisteruluI Afacerilor Interne, informează serviciul de pesă al SIS.

Acțiunile au avut loc în oraşul Floreşti, fiind realizate în cooperare cu Procuratura Floreşti şi ofiţerii de urmărire penală ai Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, în cadrul unor percheziții efectuate la domiciliul unui fost polițist în vârstă de 57 de ani, au fost depistate şi au ridicate 3 încărcătoare automat AK, o baionetă AK, 5 grenade de instrucţie, un obuz БМ 22, o vestă antiglonț, 54 de cartuşe calibru 7,62 mm, 53 de cartuşe calibru 5,45, 11 cartuşe calibrul 9 mm, 11 cartuşe pentru armă de vânătoare calibrul 12 mm, 44 de cartuşe Toz 5,6 mm, o vestă tactică, 136 de inele de grenade, 7 fumigene, 71 de capse detonante pentru grenade, ace percutoare, un pachet de halice, o cutie cu praf explozibil, o armă de vânătoare şi două pistoale pneumatice.

Cazul este examinat în baza prevederilor articolului 290 al Codului penal al Republicii Moldova.

Fostul polițist riscă o amendă în mărime de la 650 la 950 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore. Totodată, în funcție de circumstanțe, el ar putea fi condamnat și la închisoare pe un termen de până la 3 ani.

Fluxul de știri
0