Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Pavel Filip, de nerecunoscut, în dialog cu copiii din Diaspora

© Photo : Guvernul RMPavel Filip la o întâlnire cu copiii moldoveni din diaspora
Pavel Filip la o întâlnire cu copiii moldoveni din diaspora - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Pavel Filip a apărut azi în public cu look-ul schimbat - el a participat la deschiderea oficială a celei de-a cincea ediții a Programului DOR - „Diasporă. Origini. Reveniri", care a reunit o sută de copii din diasporă din 14 țări

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Premierul s-a remarcat azi prin faptul că a început să poarte ochelari mai stilați. El a salutat participanții la tabăra de vară, îndemnându-i să-și petreacă timpul frumos şi util, legând noi prietenii şi aflând lucruri interesante despre țara de origine a părinților lor, tradițiile şi obiceiurile naționale, informează serviciul de presă al Guvernului.

Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul a numit un nou şef la Biroul pentru relaţii cu diaspora

„Vreau să vă spun — bine ați revenit acasă și să vă reamintesc că este foarte important să vă cunoașteți originile și țara în care au crescut și s-au format părinții voștri. Vă așteptăm de fiecare dată cu drag", a declarat Premierul.

El a mai spus că plecarea cetăţenilor Republicii Moldova peste hotare este o durere, exprimându-şi regretul că încă nu au fost oferite toate condiţiile ca cetăţenii ţării să se simtă bine la ei acasă. Totuși, Filip s-a arătat încrezător că Republica Moldova se va dezvolta în continuare şi va asigura condiţii bune de trai cetăţenilor săi, indiferent unde se află aceştia, acasă sau departe de ţară.

Premierul a îndemnat conaționalii noștri din diasporă să promoveze imaginea Republicii Moldova și să vorbească cu mândrie despre țara lor de baștină.

Peste 400 de copii din 15 țări au participat până acum la cele cinci ediții ale Programului Guvernamental DOR. La ediția din acest an participă 100 de copii din Austria, Canada, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Kazahstan, Portugalia, România, Republica Moldova, Spania şi Ucraina.

Fluxul de știri
0