Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grav: Infecții periculoase, înregistrate în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaPetru Paveliuc
Petru Paveliuc - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima lună, în Moldova au fost înregistrate două cazuri de tularemie şi unu de leptospiroză.
Infecții periculoase, înregistrate în Moldova: Cum să ne protejăm

Medicul infecționist Petru Paveliuc a explicat pentru Sputnik Moldova cât de grave sunt aceste maladii şi cum ar trebui să ne protejăm de la ele.

Specialistul a menționat că aceste infecții sunt foarte periculoase şi ar putea surveni chiar decesul în cazul în care boala nu este tratată.

Tularemia provoacă intoxicație, febră şi poate afecta ganglionii limfatici. Leptospiroză poate afecta rinichii, ficatul, sistemul nervos şi cardiovascular.

Medicul a precizat că procesul de vindicare cu tratament obișnuit este destul de îndelungat. Și asta în cazul în care boala nu se mai complică cu ceva. Aceste infecţii sunt transmise de animale.

"Tularemia este mai frecventă la rozătoare. Mai des se transmite prin bazinele acvatice, care sunt contactate de aceste animale. Leptospiroza este periculoasă în perioada caldă a anului. Este o maladie sezonieră. Această infecție se dezvoltă foarte bine în bazinele acvatice la o temperatură de 35-36 de grade", a explicat Paveliuc.

Fluxul de știri
0