Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arheologii moldoveni au făcut o descoperire care i-a uimit pe toți

© Facebook / Vornic VladVlad Vornic
Vlad Vornic - Sputnik Moldova
Abonare
Recent, în Moldova a fost descoperit un sit arheologic de proporții. El include un oraş mare, care datează din secolul al XIV-lea, perioadă când în această zonă a dominat Hoarda de Aur
Arheologii moldoveneni au descoperit un obiect istoric

 

În cadrul acestui sit a fost găsit şi un cimitir medieval. Directorul general al Agenției Naționale de Arheologie, Vlad Vornic, a oferit pentru Sputnik Moldova un interviul în cadrul căruia a prezentat unele detalii legate de aceste cercetări.

"Am efectuat chiar acum cercetările arheologice. În partea de nord a râului Botna există un punct de interes arheologic. Acest punct a fost identificat de curând şi chiar astăzi am demarat cercetările în acel loc. Aici este o terasă pe care am descoperit urmele unei construcții de piatră. Tot aici am găsit monede din argint şi bronz" a relatat Vornic.

El a menționat că obiectele găsite datează din secolul XIV. Vornic a mai adăugat că în cele câteva zile cât arheologii au lipsit la locul unde se efectuau cercetările, cineva a făcut săpături pe un teritoriul mare, de peste 400-500 de metri pătrați. Arheologii deja au depus o plângere la Procuratură Generală.

Fluxul de știri
0