Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

VIDEO - Martorii atacului de la Barcelona: Cadavre de copii zăceau pe stradă

© AP Photo / Oriol DuranInjured people are treated in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 17, 2017 after a white van jumped the sidewalk in the historic Las Ramblas district, crashing into a summer crowd of residents and tourists and injuring several people, police said
Injured people are treated in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 17, 2017 after a white van jumped the sidewalk in the historic Las Ramblas district, crashing into a summer crowd of residents and tourists and injuring several people, police said - Sputnik Moldova
Abonare
Haosul s-a instalat în Barcelona după ce o camionetă a intrat în mulțime, lăsând în urmă morți, zeci de răniți și mult sânge, au declarat mai multi martori oculari pentru RT

Chișinău, 18 aug — Sputnik. Mai mulți oameni alergând au fost văzuți în centrul orașului spaniol, polițiștii fiind nevoiți să intervină în forță, scrie Russia Today.

"Am văzut mulți oameni alergând. Când am ajuns acolo, polițiștii ne-au dus într-un bar și ne-au încuiat înăuntru și când am ieșit afară am văzut cadavre de copii acoperite", a spus Abdelkarim Attoug, fost polițist care a asistat la tragedie.

Eduardo Elias, al cărui balcon are vedere la strada La Rambla, a declarat pentru RT că a auzit "zgomot puternic și de oameni care țipau".

Alți martori au vorbit despre haos în urma atentatului din La Rambla.

"Toți (supraviețuitorii) au vrut să intre in taxiuri și au plătit 100 de euro pentru un taxi. Totul era închis, baruri, magazine", a spus unul dintre martori.

Attoug le-a cerut autorităților să integreze imigranții, al căror număr în Spania a ajuns îngrijorător în contextul unei crize a refugiaților la nivelul întregii UE.

"Sincer, este un apel către statul spaniol pentru a integra oamenii calificați care sunt aici și pentru a scăpa de toate barierele care sunt în calea persoanelor cu competență", a spus Attoug.

"Sunt criminalist în Spania, sunt coordonator în una dintre companiile lider din lume și au pus o grămadă de bariere din cauza naționalității. Sunt din Maroc și sunt multe bariere pentru oamenii care doresc să se integreze".

Un alt martor ocular, Julian Klein din Argentina, a declarat că a fost "cu adevărat surprinsă" că a asistat la atrocitate, subliniind că atacul va avea un impact asupra turismului.

"Cred că nu este bine pentru turism. Oamenii vin aici să se bucure și apoi se întâmplă acest lucru. Sper sa fie găsiți atacatorii și totul va fi bine", a spus Klein.

La 17:00, ora locală, un camion Fiat a intrat în mulțimea turiștilor, omorând 13 oameni și rănind cel puțin 119. Grupul terorist Statul Islamic a revendicat atentatul.

Autoritățile spaniole au reținut până acum doi suspecți — un cetățean spaniol și un marocan. Ancheta privind actul terorist este în curs de desfășurare, poliția investigând posibilele legături cu o explozie de miercuri noaptea într-un de apartamente din Alcanar.

Fluxul de știri
0