Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Carabinierii i-au făcut pe locuitorii de la Poșta Veche să tremure de frică

© SputnikCarabinieri în Chişinău
Carabinieri în Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Detalii despre aplicațiile militare într-un cartier locativ din Chișinău: aproape o mie de carabinieri înarmați până-n dinți au mărșăluit la primele ore ale zilei de vineri într-un cartier din capitala Moldovei.

CHIȘINĂU, 18 aug — Sputnik. Vineri dimineață, circa o mie de carabinieri au participat la exercițiile militare care s-au desfășurat în cartierul Poșta Veche (sectorul Râșcani) al Capitalei. Deși exercițiul a fost planificat din timp, pentru orășeni el a fost o surpriză.

„În total, la exerciții au participat 900 de carabinieri. În marșul de antrenament au fost cooptate și trei unități de tehnică specială. Este vorba de o mașină de luptă blindată și două mașini pentru transportarea angajaților organelor de forță", au comunicat pentru Sputnik responsabili din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Exercițiul are loc în scopul consolidării capacităților Trupelor de Carabinieri pentru menținerea, asigurarea și restabilirea ordinii publice, reținerea infractorilor deosebit de periculoși, exersarea acțiunilor și tacticilor speciale în condiții de situații excepționale.

Participanții la marșul de antrenament au parcurs o distanță de 15 km. Exercițiile au durat aproximativ două ore.

Trupele de carabinieri constituie o structură a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0