Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițistul care lua taxe de protecție: Am venit după datorie - VIDEO

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Abonare
Taxe de protecție sub formă de bani, produse alimentare, băuturi alcoolice și țigări erau percepute de un polițist din Ceadâr-Lunga

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Un polițist din Ceadâr-Lunga a ajuns în vizorul CNA, după ce mai bine de un an ar fi perceput taxe de protecție de la un agent economic. Bărbatul a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în dimineața zilei de joi. Acesta este bănuit de corupere pasivă.

Potrivit CNA, omul legii, în virtutea funcției deținute, ar fi primit sistematic bani, produse alimentare, băuturi alcoolice, țigări și cartele de reîncărcare a telefonului mobil, pentru a nu raporta abaterile de la legislație admise de un antreprenor. Sumele de bani variau între 500 și 1000 de lei.

Totodată, agentul economic ar fi primit asigurări de la polițist că-i vor fi rezolvate toate problemele legate de activitatea comercială.

Centrul Național Anticorupție a difuzat imagini video în care polițistul cere taxa de la vânzătoare. 

”Am venit după datorie”, spune omul legii, după care comerciantul îi întinde imediat banii. 

Ofițerul de investigații a fost reținut în incinta Inspectoratului de Poliție Ceadâr-Lunga. Polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reținut pe un termen de 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Fluxul de știri
0