Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Imagini apocaliptice din Grecia: incendii masive de pădure

Abonare
În Grecia au avut loc în ultimele zile câteva incendii de proporții, iar autoritățile consideră că acestea au fost provocate deliberat. Urmăriți imagini de la fața locului.

Pe insula Zakynthos au fost înregistrate 11 focare de incendii. Din cauza focului au avut de suferit mai multe locuințe. Până la ora actuală au avut loc 66 de incendii mari, comunică RIA Novosti.

„Considerăm că avem de-a face cu un plan de incendieri în întreaga țară, ținând cont de cele trei zile de sărbătoare", au declarat reprezentanții Ministerului Protecției Cetățenilor și Serviciului de Stat de Pompieri. La 15 august Grecia a marcat una dintre cele mai respectate sărbători în țară — Adormirea Maicii Domnului.

Totodată, incendiile au izbucnit anume în regiunile care prezentă un risc major de incendii.

Potrivit autorităților, ipoteza de incendiere deliberată este susținută de situația din ultimele 48 de ore de pe insula Zakynthos și din regiunea Attica, unde este situată și capitala țării și unde au izbucnit concomitent patru incendii de proporții, unul deosebit de mare pe insula Kalamos. Aici au ars o pădure de pini, douăzeci de case și au fost evacuate două tabere de odihnă.

Pe 11 și 12 august, pe insula Cefalonia au izbucnit opt incendii, ceea ce constituie de asemenea un motiv pentru a considera că focul a fost declanșat intenționat.

Fluxul de știri
0