Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Psiholog: Părinții nu ar trebui să-și pedepsească copiii

© Facebook / Svetlana PopaSvetlana Popa
Svetlana Popa - Sputnik Moldova
Abonare
Deseori, părinții își pedepsesc copiii prin bătaie. Recent, un caz groaznic s-a întâmplat la Ungheni: un tată și-a ucis în bătaie fiul de 11 ani din cauză că acela nu a făcut anumite lucrări în gospodărie.
Psiholog: Părinții nu ar trebui să pedepsească copiii

Psihologul Svetlana Popa a fost solicitată de corespondentul Sputnik Moldova să se pronunțe dacă ar trebui părinţii să-și pedepsească copiii sau există totuşi alte metode de educație. 

Ea consideră că părinții ar trebui de la bun început să înţeleagă ce vor de la copil. Iar după asta cea mai bună metodă este discuţia. Însă în niciun caz copii nu trebuie să fie bătuţi.

"Din păcate, cultura noastră confundă aceste două concepte: educaţia şi pedeapsa. Pedeapsa are consecinţe foarte grave pentru copil. El învaţă că agresivitatea este o formă de a soluţiona conflictele şi problemele", a subliniat Popa.

Psihologul a menţionat că problema este în mentalitatea oamenilor noştri care sunt convinşi că educaţie bună se face doar cu utilizarea forţei fizice. Copilul se simte vinovat şi crede că dacă a fost pedepsit, fapta sa urâtă nu mai este valabil şi el poate să o comită iarăși. Adică, pedepsindu-l, părinţii de fapt nu-l educă deloc. 

Fluxul de știri
0