Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oamenii legii încalcă legislația: de ce se întâmplă acest lucru

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Мидриган
Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Abonare
Recent, în Moldova a avut loc un caz îngrozitor: un angajat al poliţie a violat o fată împreună cu alţi criminali
Oamenii legii încalcă legislația: de ce se întâmplă acest lucru

Politologul şi juristul Pavel Midrigan a încercat să răspundă la întrebare de ce în Moldova unii angajați ai poliției și alți reprezentanți ai organelor de drept încalcă legea.

"Fiecare care încalcă legea trebuie să fie pedepsit. Fie el deputat, poliţist, procuror. Exzistă principiul că toţi sunt egali în faţa legii. Întrebarea este altă: cum ajung astfel de oameni în organele de poliţie?", a subliniat Midrigan, solicitat de Sputnik Moldova.

El a afirmat că legea se încalcă peste tot. Dar în cadrul poliţiei ar trebui să-și facă treaba subdiviziunile speciale care controlează comportamentul angajaților. Midrigan consideră că verificarea este slabă.

Midrigan crede că o astfel de situaţie se atestă nu doar în Poliţie dar şi în alte organe ale statului. Iar acesta ar trebui să fie un subiect de discuţie foarte serioasă în cadrul instituțiilor de profil.

Fluxul de știri
0