Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Părintele Calistrat, despre prostie și eclipsa totală de lumină

© Facebook / Părintele CalistratPărintele Calistrat Chifan
Părintele Calistrat Chifan - Sputnik Moldova
Abonare
Părintele Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași le-a vorbit creștinilor despre duhul prostiei în secolul XXI și a explicat de ce trebuie să postim

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. În una din ultimele sale predici, Părintele Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni, România le-a vorbit oamenilor despre patimile creștinilor și de ce trebuie să postim pentru ca să nu-l supărăm pe Dumnezeu.

”Trebuie să știți că trăim într-un moment important al secolului XXI, în care, dacă prostia ar avea aripi, s-ar ridica la cer, s-ar întuneca soarele și ar fi o eclipsă totală de lumină, ar fi o eclipsă totală de raze de soare, pentru că oamenii s-au învățat să trateze lucrurile după ureche și nu după literă! De ce trebuie să postim? Pentru ca "acest soi de draci iese numai prin post și rugăciune..(Matei 17.18-20)” spune Părintele Calistrat.

Ieromonahul mai spune că primul lucru pe care trebuie să-l facă un creștin este să scoată răul din rădăcină și să-l înlocuiască cu o virtute. După care, văzând creația lui Dumnezeu, să ai puterea de a te bucura și să înțelegi puterea lui.

"Orice lucru de pe fața pământului este alcătuit cu un logos și are rostului lui! Așa cum rostul omului pe pământ este să-l slăvească pe Creator și să nu se despartă niciodată de El!", a mai menționat Părintele Calistrat.

Fluxul de știri
0