Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova a revenit arșița: Cum să ne alimentăm corect în această perioadă

© Sputnik / Alexander Utkin / Accesați arhiva multimediaМолодые люди отдыхают на лавочке в жаркий летний день, фото из архива
Молодые люди отдыхают на лавочке в жаркий летний день, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Nutriționistul Irina Kabasakal oferă mai multe sfaturi privind alimentația pe timp de caniculă, care ne vor ajuta să suportăm mai ușor consecințele acesteia

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Mulți consideră că știu foarte bine ce trebuie să facă pentru a suporta mai ușor zilele toride, însă nutriționistul Irina Kabasakal afirmă că nu este chiar așa.

Toată lumea știe cum să se comporte pe timp de caniculă: să bea cât mai multă apă și să nu stea la soare, mai cu seamă când acesta se află în zenit (între orele 12.00 — 14.00). Însă măsurile de precauție pe timp de arșiță nu se reduc doar la asta.

Odihnă pe timp de caniculă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Revine canicula. Un nou val de căldură africană se apropie de Moldova

„În ceea ce privește alimentația, în zilele călduroase trebuie de renunțat la bucatele sărate și la carne, optând mai mult pentru pește și legume", a subliniat aceasta pentru Sputnik Belarus.

Totodată, pe timp de caniculă este binevenită stabilirea unor cure de contrast.

Hrana trebuie să fie ușor digerabilă și să nu provoace procese de fermentație și putrefacție, deoarece temperaturile înalte nu fac decât să le stimuleze.

„Cele mai potrivite sunt curele de contrast cu proteine și carbohidrați: se ia un pește slab, gătit fără sare, se împarte în cinci părți, a câte 70 — 100 grame pentru o masă, și 110 — 130 de grame de salată, toate acestea urmând să ne alimentăm în felul acesta de 3 — 5 ori pe zi. Sau se face o cură de o zi cu pepene verde, de exemplu. Și respectați neapărat regimul consumului de apă", a mai recomandat Irina Kabasakal.

Fluxul de știri
0