Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Important: află aici ce se întâmplă cu dolarul american în Rusia

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaBancnotă care seamănă cu dolarul american cu chipul lui Donald Trump imprimat
Bancnotă care seamănă cu dolarul american cu chipul lui Donald Trump imprimat - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Dezvoltării Economice de la Moscova, Maksim Oreșkin, a declarat că la ora actuală există o tendință de dedolarizare a economiei ruse

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Ministrul rus al Economiei, Maksim Oreșkin, a numit printre măsurile care alimentează noul trend economic de dedolarizare scăderea ponderii creditelor în valută.

„Există un mare trend în direcția dedolarizării economiei ruse. Banca Centrală a făcut câțiva pași foarte importanți, pentru ca să fie oferite mai puține credite în valută", a spus demnitarul.

Anterior, viceministrul rus al Dezvoltării Economice, Serghei Reabkov, a declarat că Moscova și-a activizat eforturile în vederea reducerii dependenței față de sistemele de plată americane și față de dolar în calitate de instrument de plată valutar.

Fluxul de știri
0