Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O stradă din Chișinău ar putea purta numele lui Dorin Chirtoacă

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Recent a fost lansată o campanie de colectare a semnăturilor în susținerea inițiativei de redenumire a unei străzi în cinstea primarului Dorin Chirtoacă

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Autorul inițiativei este activistul Adrian Pleșca, care a invitat susținătorii acestei idei să semneze o petiție online.

Grupul de tineri împreună cu care Pleșca a lansat această campanie de omagiere a primarului propune ca strada Lunca Bâcului din Chișinău să fie redenumită în Dorin Chirtoacă.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă a anunțat cum îl va numi pe fiul său, după care a urmat asta

Grupul de inițiativă își propune să colecteze 5 mii de semnături online și să sesizeze mai apoi Consiliul Municipal Chișinău, căruia să-i propună spre dezbatere ideea respectivă.

„De fiecare dată când orașul va mai fi îmblânzit de mirosurile stației de epurare, să zicem cu mândrie că "pute de la Dorin Chirtoacă", ori, Stația de Epurare este un proiect eșuat a Primăriei conduse de Dorin Chirtoacă în ultimii 10 ani. În fiecare alegeri, Dorin Chirtoacă promitea rezolvarea problemei (dorinprimar.md) și nu reușea, iar, locuitorii din zonă rămân cu același miros până acum" — astfel își argumentează inițiatorii inițiativa.

Ei au mai precizat că inițiativa „este un trolling virtual care intenționează să devină un proiect real" și că „trebuie tratat ca atare".

Fluxul de știri
0