Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericolul de pe raft: Ce riscăm atunci când facem cumpărături la magazin

© Sputnik / Rodion ProcaПрилавки магазинов
Прилавки магазинов - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă avem impresia că mărfurile comercializate în magazine sunt de bună calitate, fiind păstrate în condiții corespunzătoare, niciodată nu se știe cu siguranță dacă și transportarea acestora a fost efectuată în condiții adecvate

CHIȘINĂU, 15 aug Sputnik. Astfel, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au avut parte de o mare surpriză atunci când au oprit pentru verificările de rigoare un autocamion de model Mercedes. Conducătorul vehiculului transporta produsele alimentare, în condiții antisanitare, acestea urmând să fie comercializate în magazinele din țară.

Potrivit oamenilor legii, în urma controlului mașinii, inspectorii de patrulare au depistat circa 800 de kg de produse alimentare, în valoare de 70 mii lei. Șoferul, s-a dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, locuitor al raionului Dubăsari.

Всероссийская агропромышленная выставка Золотая осень – 2012 - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor! Asta este carnea destinată vânzării în Piața Centrală – FOTO

"Pe lângă faptul că marfa era transportată în condiții antisanitare, conducătorul auto nu deținea actele necesare pentru 300 de kg. de mezeluri", precizează INP.

Șoferul a recunoscut că transporta marfa pentru a o comercializa în magazine alimentare din Republica Moldova.

Atât marfa, cât și conducătorul auto au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfurilor fără dovada originii şi a provenienței lor, șoferul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

© Facebook / Inspectoratul Național de PatrulareProduse alimentare fără acte de proveniență
Produse alimentare fără acte de proveniență - Sputnik Moldova
Produse alimentare fără acte de proveniență
Fluxul de știri
0