Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Neplăcut pentru turiștii din Londra: iată ce se întâmplă cu renumitul Big Ben

CC0 / Pixabay / Derks24 / London, UK
London, UK - Sputnik Moldova
Abonare
Clopotul din celebrul turn Big Ben al Parlamentului britanic va înceta să mai bată începând cu data de 21 august curent, iar motivul rezidă în necesitatea unor intervenții importante

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. În următorii patru ani, clopotul din turnul Big Ben al Parlamentului britanic nu va mai bate și asta din cauza lucrărilor de renovare la care va fi supusă clădirea, a anunțat luni Camera Comunelor.

În după-amiaza zilei de 21 august clopotul va bate pentru ultima dată, urmând a fi repus în funcţiune tocmai peste patru ani.

Ceasul va fi demontat pentru ca toate piesele lui să fie curăţate şi reparate, însă faţada va continua să indice ora exactă cu ajutorul unui motor electric.

Lucrările de renovare urmează să fie finalizate în 2021 și atunci oamenii vor putea auzi din nou cunoscutul sunet al clopotului din turnul Big Ben.

„Lucrările de renovare vor proteja ceasul pe termen lung și vor contribui și la conservarea clădirii care îl adăpostește, Turnul Elisabeta", a spus paznicul orologiului, Steve Jaggs, potrivit Agerpres.

Fluxul de știri
0