Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum să ne asigurăm că bucatele de la restaurantul sunt de bună calitate

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Continuă investigarea cazului de intoxicare a oaspeților de la o nuntă în Grătieşti. În acest context, corespondentul Sputnik Moldova a solicitat comentariul unui specialist care a explicat cum putem să ne protejăm de consumul unor bucate alterate în localuri publice
Cum să ne asigurăm că bucatele de la restaurantul sunt de bună calitate

Medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, Luminița Suveică, ne-a spus cum ar trebui să procedeze oamenii înainte de a comanda mâncare la restaurant.

"Fiecare local este obligat să aibă autorizația sanitară, produsele ar trebui să fie însoțite de documentele de proveniență, să fie clar de unde au fost procurate produsele", a explicat Suveică.

Ea a menționat că pe fiecare produs trebuie să fie marcat obligatoriu termenul de valabilitate. În afară de asta, fiecare angajat, bucătar sau alt specialist, trebuie să dispună de un document care să ateste trecerea examenului medical, dar şi instruirea igienică efectuată la Centrul de Sănătate Publică.

Restaurantul trebuie să prezinte toate aceste acte la solicitarea clientului.

Fluxul de știri
0