Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vântul puternic a rupt mai multe fire electrice în întreaga țară

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaNuclear Power Plant. (File)
Nuclear Power Plant. (File) - Sputnik Moldova
Abonare
În teren lucrează 54 de brigăzi mobile, care restabilesc liniile avariate şi reconectează la sursă localităţile rămase fără tensiune

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Vântul care a bătut cu putere în ultimele ore a afectat mai multe linii electrice aeriene (LEA) 0,4 kV, cauzând numeroase rupturi de conductor.

Pentru asigurarea securităţii electrice a populaţiei, dispeceratul Î.C.S. “Red Union Fenosa” S.A. a întreprins măsuri operative de deconectare avariată a unor localităţi.

Тучи - Sputnik Moldova
Vreme cu năbădăi: Avertismentul emis de meteorologi

”În teren lucrează 54 de brigăzi mobile, care restabilesc liniile avariate şi reconectează la sursă localităţile rămase fără tensiune”, anunță furnizorul prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, consumatorii anunță la Linia fierbinte despre existenţa unor noi rupturi de conductoare. În legătură cu această situaţie, “Red Union Fenosa” se adresează consumatorilor să manifeste o atenţie sporită securităţii persoanelor în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizarea de cod galben de intensificare a vântului până la 15-18 metri pe secundă. Avertizarea meteorologică va fi valabilă până marţi, 15 august.

Fluxul de știri
0