Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stare de urgență în SUA: violențe, grupuri extremiste - Ce spune Trump

© REUTERS / Joshua RobertsMembers of white nationalists are met by a group of counter-protesters in Charlottesville, Virginia, U.S
Members of white nationalists are met by a group of counter-protesters in Charlottesville, Virginia, U.S - Sputnik Moldova
Abonare
Garda Națională a fost convocată din cauza unor violențe dintre o grupare asociată cu Ku Klux Klan și peste 500 de manifestanți antifasciști

CHIȘINĂU, 13 aug — Sputnik. Ultranaționaliștii albi din gruparea "Unite the Right" (Uniți dreapta) din statul american Virginia au organizat mai multe mitinguri împotriva înlăturării unei statui a generalului confederat Robert E. Lee, eroul Sudului în Războiul de Secesiune.

Statuia în cauză de află în orașul Charlottesville, Virginia, a fost ridicată în 1924 și împotriva prezenței ei, în contextul actual, s-a întreprins mai multe demersuri. Pe de altă parte, diverse fracțiuni asociate cu Ku-Klux-Klan au organizat manifestații pentru menținerea statuii.

Ieri autoritățile din Charlottesville au interzis o nouă manifestație a naționaliștilor, apoi au declarat starea de urgență la nivel local după izbucnirea unor ciocniri între gruparea naționalistă și manifestanți antirasiști. Până la ora actuală, în urma violențelor au fost rănite cel puțin două persoane, transmite USA Today

Ulterior, starea de urgență s-a extins la nivelul statului Virginia, prin decizia guvernatorului Terry McAuliffe, fiind convocată Garda Națională din statul Virginia.

 

La rândul său, președintele Donald Trump, aflat într-un agitat concediu la clubul său de golf din Bedminster, a transmis pe Twitter un mesaj: 

"Toți trebuie să fim uniți în a condamna tot ceea ce îndeamnă la ură, Nu este loc pentru asemenea tip de violență în America. Să acționăm toți ca unul"

​În incidentele de astăzi, peste 500 de manifestanți "antifasciști" au atacat grupul de extremă dreapta.

© Photo : wikimedia.orgStatuia generalului Robert E. Lee, eroul Sudului, din orașul Charlottesville, Virginia
Statuia generalului Robert E. Lee, eroul Sudului, din orașul Charlottesville, Virginia - Sputnik Moldova
Statuia generalului Robert E. Lee, eroul Sudului, din orașul Charlottesville, Virginia
Fluxul de știri
0