Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A ars și Cimitirul Eroilor. Dar cui îi pasă: ar putea să ardă tot Chișinăul

© Sputnik / Miroslav Rotariincendiu de vegetatie
incendiu de vegetatie - Sputnik Moldova
Abonare
Ironia sorții: zăpezile din primăvară (20-21 aprilie), care au troienit și blocat drumurile, au prăbușit copaci și piloni, au deteriorat case, acoperișuri, și au rupt fire electrice și de comunicații, ne creează mari probleme și acum, în plină vară. Miile de metri cubi de crengi rupte atunci, acum provoacă incendii devastatoare.

CHIȘINĂU, 13 aug — Sputnik. În prima parte a zilei de astăzi s-a dezlănțuit un nou incendiu în capitala Republicii Moldova, cauzat de crengile rupte de zăpadă de ninsorile din primăvară și depozitate acolo. De data aceasta, au ars 40 de metri pătrați acoperiți cu vegetație uscată la Cimitirul Eroilor Români din strada Decebal, sectorul Botanica, chiar în apropiere de complexul comercial Jumbo.

Incendiu în Chișinău, Stadionul Republican - Sputnik Moldova
Accidente
Incendiul produs la Stadionul Republican

La scurt timp au fost apelați și au intervenit pompierii din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, care au anunțat că au stins focul până la ora 11:15.

„La fața locului, pentru stingere, au fost îndreptate două autospeciale de intervenție. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că pe un teren ard crengi și vreascuri depozitate. Datorită intervenției operative a echipajelor, focul nu a obținut răspândire. Incendiul a fost lichidat complet către ora 11:15. În urma arderii, nimeni nu a avut de suferit, fiind afectată o suprafață de 40 metri pătrați de vreascuri uscate", anunță SPCSE într-un comunicat de presă.

Amintim că acesta nu este primul incendiu. În total au fost patru incendii în care au ars depozitele de crengi și vreascuri uscate. Ultimul a ars cel de la Stadionul Republican. Iar cauzele izbucnirii flăcărilor nu au fost stabilite.

Și toate aceste incendii au o singură cauză: incapacitatea autorităților locale, dar și a celor naționale să gestioneze aceste crengi uscate, care, transformate în brichete, au aduce mulți bani în bugetul Capitalei.

Fluxul de știri
0