„Se așteaptă un 11 septembrie francez?" Reacţii privind atacul din Levallois

© REUTERS / Benoit TessierPolice work near the scene where French soliders were hit and injured by a vehicle in the western Paris suburb of Levallois-Perret, France, August 9, 2017.
Police work near the scene where French soliders were hit and injured by a vehicle in the western Paris suburb of Levallois-Perret, France, August 9, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Pe rețelele de socializare, francezii şi-au exprimat nu numai cuvinte de susţinere pentru militarii care au ajuns victime ale atacului de la Levallois-Perret, dar şi nemulţumirea faţă de politica Guvernului francez

CHIȘINĂU, 12 aug — Sputnik. Unii comentatori au prezis chiar un 11 septembrie francez, alții contestă decizia de reducere a bugetului Apărării, potrivit fr.sputniknews.com

După ce miercuri dimineață un bărbat a lovit cu o maşină militarii de la o cazarmă din Levallois-Perret, o suburbie a Parisului, reacția cetățenilor francezi nu s-a lăsat aşteptată, spre deosebire de cea a președintelui Republicii, care a dat o declaraţie abia câteva ore mai târziu. Întârzierea reacției sale a fost aspru criticată.

Utilizatorii şi-au exprimat criticile spunând că dramele se repetă tot mai des, seamănă una cu cealaltă, dar guvernele care se succed nu fac nimic pentru a le împiedica.

​A fost ridicată din nou problema cu privire la starea de urgență și reducerea bugetului pentru Apărare, unii utilizatori fiind de părere că decizia privind reducerea bugetului pentru Apărare a fost una proastă.

​L'attaque contre des militaires à #Levallois montre que baisser le budget de La Défense est une très mauvaise idée.

​Unii comentatori au avertizat că ar putea urma un dezastru şi mai mare dacă nu se iau măsurile necesare în acest sens.

„Astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple în Franţa. Ei aşteaptă un 11 septembrie francez ca să ia măsuri reale", scrie un francez.

​Șase militari francezi au fost răniţi miercuri, când un bărbat a intrat cu un autovehicul într-un grup de soldați din Levallois-Perret. Incidentul a avut loc în jurul orei 8:00, ora locală. Doi soldați au fost răniți grav, însă au scăpat cu viaţă.

Suspectul este un cetățean algerian, care locuia ilegal în Franța, potrivit Franceinfo.

Din ianuarie 2015, Franța a fost vizată de un val de atacuri teroriste, rezultând într-un total de 239 de decese.

Fluxul de știri
0