Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlad Filat a depus a doua plângere la CEDO

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 09.06.2016
Влад Филат 09.06.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Casa de Avocatură Popa și Asociații a anunțat că fostul premier și fostul lider al PLDM, Vlad Filat, s-a adresat la CEDO

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Avocatul Igor Popa a menționat că Filat a luat decizia de a se adresa Curții Europene a Drepturilor Omului deoarece consideră că magistrații din Republica Moldova au emis o hotărâre de condamnare ilegală.

Экс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат - Sputnik Moldova
Societate
Surse avizate: noi detalii despre boala lui Filat

„În cerere, Vlad Filat a invocat că, pe parcursul procesului de judecată, i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăților fundamentale: art. 3 din Protocolul nr.1 raportat la art.13 din Convenție, art. 6, art. 8, art.18, etc.", a notat avocatul.

El a precizat că Filat a reclamat încălcarea articolului 3 din Protocolul nr.1 raportat la articolul 13 al Convenției.

„Deși a fost ales membru al Parlamentului pe baza unor alegeri democratice, ridicarea imunității și revocarea mandatului de deputat s-a dispus cu încălcarea flagrantă a dreptului intern", sunt de părere apărătorii lui Filat.

Apărătorii lui Filat au amintit cu această ocazie că în 2015, acesta a mai depus o plângere la CEDO. Atunci el s-a plâns de condițiile de detenție din Penitenciarul 13, precum și de modul în care a fost reținut și arestat.

Fluxul de știri
0