Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: Noi detalii în cazul minorei violate la Orhei, primul a fost polițistul

© AFP 2022 / Miguel SchincariolA member of the NGO Rio de Paz poses during an exhibit demonstration against violence against women, displaying some 420 panties and portraits of bloodstained women, in Paulista Avenue in Sao Paulo, Brazil on June 10, 2016.
A member of the NGO Rio de Paz poses during an exhibit demonstration against violence against women, displaying some 420 panties and portraits of bloodstained women, in Paulista Avenue in Sao Paulo, Brazil on June 10, 2016. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procuratura Generală oferă noi detalii în cazul violului minorei de la Orhei, precizând că mai întâi aceasta ar fi fost abuzată de polițistul în fața căruia a avut loc violul.

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. La o săptămînă de la arestarea a doi locuitori ai satului Vatici, cercetaţi penal pentru violul unei minore, procurorii l-au reţinut şi pe poliţistul în prezenţa căruia s-ar fi produs crima.

Violență - Sputnik Moldova
Societate
Detalii în cazul minorei de la Orhei violate în prezența unui polițist

Potrivit unui comunicat de presă al Secţia Relaţii Publice a Procuraturii Generale, violul a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie, la discoteca din satul Pelivan, când învinuiții, care erau cunoscuți cu victima, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceştia sub pretextul de a se deplasa acasă. Prin constrângere psihică și fizică, aceștia au abuzat sexual minora în vârstă de 16 ani. Crima s-a produs în prezența celui de-al treilea complice, care se afla la volan. Acesta s-a dovedit a fi poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei.

Recent, cadrul urmăririi penale s-a stabilit că victima ar fi fost abuzată sexual şi de către acel poliţist cu patru zile mai devreme, când inspectorul a invitat minora la întâlnire. Sub pretextul că are de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de Poliţie din Orhei, unde a violat-o în biroul său de serviciu.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, declaraţiile minorei s-au confirmat, procurorii reţinînd poliţistul preventiv pentru 72 de ore, acestuia fiindu-i incriminate două capete de acuzare: viol şi complicitate la comiterea violului.

Procuratura raionului Orhei continuă acţiunile de urmărire penală, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 12 ani închisoare.

Fluxul de știri
0