Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Interviu exclusiv cu primarul satului Speia, Vitalie Coteț

© Sputnik / Radu HatmanuPrimarul satului Speia, Vitalie Coteț
Primarul satului Speia, Vitalie Coteț - Sputnik Moldova
Abonare
Deși mulți localnici din Speia emigrează, majoritatea dintre ei preferă să se întoarcă acasă
Interviu exclusiv cu primarul satului Speia, Vitalie Coteț

În cadrul unui interviu realizat de jurnalistul Radu Hatmanu, primarul din Speia, Vitalie Coteț, spune că satul pe care îl conduce este una dintre puținele localități din Republica Moldova în care se atestă o creștere a numărului populației și nu o scădere, așa cum se întâmplă în majoritatea satelor din țara noastră.

Satul are un sistem de canalizare funcțional, asta în condițiile în care în Moldova există raioane întregi ce nu au reușit o astfel de performanță.

Totodată, primarul din Speia menționează că în localitate sunt și locuri de muncă suficiente, iar 30 la sută dintre drumurile din sat sunt iluminate, iar acum urmează continuarea acestui proiect.

Deși în Republica Moldova există percepția că oamenii din dreapta Nistrului și cei din Transnistria sunt dușmani și nu se împacă bine, Vitalie Coteț menționează că această percepție este una total falsă. Mai mult, el spune că localitatea pe care o conduce are semnate mai multe acorduri de înfrățire cu mai multe localități din stânga Nistrului.

 

Fluxul de știri
0