Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfatul psihologului: Cum să ne pregătim copilul de școală

© Facebook / Ana NiculăeşAna Niculăeş
Ana Niculăeş - Sputnik Moldova
Abonare
Pregătirea copilului pentru prima zi de școală este o muncă complexă: în afară de cumpărarea îmbrăcămintei, caietelor și altor rechizite, este nevoie și de o pregătire psihologică a copilului
Cum pregătim un copil de școală

Psihologul din cadrul Cabinetului de consiliere psihologică "CONSUELA", Ana Niculăeș, a explicat într-o discuție cu jurnalista Iulia Lipovaia cum ar trebui pregătit copilul înainte de școală.

Ea a menționat că la vârsta de 7 ani copii trec printr-o o perioadă de criză. Aici părinții trebuie să manifeste o atenție maximă pentru ca elevul să se poată adopta la noul ritm de viață cât mai rapid și ușor.

"Învățătoarea este foarte importantă. Va avea un rol central și un timp ea va fi mult mai importantă pentru copil chiar decât părinții", a subliniat expertul.

Ea a precizat că urmează o perioadă de adaptare de până la aproximativ 12 săptămâni, în care copilul este obișnuit treptat să se implice în diverse activități de învățare.

Psihologul a vorbit și despre temele pentru acasă, dar și ce trebuie să facem pentru copil înainte ca acesta să meargă la primele sale lecții.

Fluxul de știri
0