Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Angajații „Bercut-Grup” recidivează. Vezi ce au comis de data asta

© Sputnik / Евгений ПанасенкоProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
În loc să contribuie la creșterea securității cetățenilor și liniștii în societate, așa cum prevede statutul, ei înșiși comite ilegalități. Este vorba de patru angajați ai agenției de pază „Bercut-Grup”.

CHIȘINĂU, 07 aug — Sputnik. Patru agenți de pază de la „Bercut-Grup" vor compărea pe banca acuzaților pentru rele tratamente și vătămarea intenționată medie a integrității corporale a unei persoane, anunță Procuratura Generală printr-un comunicat de presă.

Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat respectivul dosar în instanța de judecată. Dacă gardienii vor fi recunoscuți vinovați, ei riscă până la 8 ani de închisoare.

Potrivit actului de acuzare, întocmit de procurori, deplasându-se la semnalul de alarmă, declanșat pe 17 mai 2016, la o parcare din preajma hotelului Național, de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, gardienii l-au snopit în bătăi pe un conducător auto, care și-ar fi parcat automobilul fără a achita taxa de parcare.

Potrivit materialelor, agenții i-au aplicat bărbatului spray lacrimogen, l-au lovit cu picioarele și bastoanele, provocându-i dureri fizice și suferințe psihice puternice. În rezultatul acțiunilor violente ale agenților, victima s-a ales cu: traumatism cranio-cerebral închis, fracturi ale coastelor și ale oaselor nazale, metacarpiene, excoriații la nivelul brațului drept, precum și alte traumatisme.

Potrivit procurorilor, victima nu a opus rezistență și nu comitea acțiuni ilegale la momentul reținerii, astfel încât aplicarea violenței de către cei de la „Berkut- Grup" a fost ilegală.

Amintim că, acum doi ani, un alt agent de pază din cadrul aceleiaşi organizaţii de pază a fost condamnat pentru acţiuni similare la 5 ani închisoare, cu executare, pentru comiterea torturii şi vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale a unui tânăr care spărsese un geam într-o sală de jocuri de noroc. De asemenea, agentul a fost privat de dreptul de a exercita funcţii sau activităţi ce ţin de pază timp de 4 ani.

Fluxul de știri
0