Peste 260 de francezi-jihadiști au revenit în Franța

© AP Photo / FileIn this Friday, Sept. 21, 2012 file photo, Libyan followers of Ansar al-Shariah Brigades and other Islamic militias, hold a demonstration against a film and a cartoon denigrating the Prophet Muhammad in Benghazi
In this Friday, Sept. 21, 2012 file photo, Libyan followers of Ansar al-Shariah Brigades and other Islamic militias, hold a demonstration against a film and a cartoon denigrating the Prophet Muhammad in Benghazi - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 260 de francezi-jihadiști au revenit în Franța, afirmă ministrul Afacerilor Interne a țării

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Peste 270 de francezi care au luptat de partea teroriștilor în Siria și Irak au revenit pe teritoriul Franței, a declarat ministrul Afacerilor Interne al Franței, Gérard Collomb, într-un interviu oferit cotidianului Journal du Dimanche.

Părintele Adrian Iuga - Sputnik Moldova
Ortodoxia este vie: Cazul parohiei ortodoxe din Nantes, Franța

"Ne este greu să confirmăm informația cu privire a francezii uciși. În ceea ce privește numărul celor reveniți, știm de 217 persoane majore și 54 minore", a declarat Collomb, fiind întrebat despre numărul francezilor-jihadiști uciși în Siria și Irak sau reveniți în țară.

Acesta a mai adăugat că pe numele celor reveniți din Siria și Irak au fost intentate dosare penal, iar unii au fost supuși arestului.

Collomb a mai enumerate și alte amenințări, printre care și persoanele care ar putea să primească ordine din afara țării, în special din partea organizației Al Qaeda sau oamenilor care nu sunt legați direct cu Siria, însă se află sub influența propagandei jihadiste.

Fluxul de știri
0