Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patru oameni au murit din cauza căldurii. Nici duminică nu scăpăm de arșiță

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Vești proaste de la meteorologi, nici astăzi nu vom avea parte de vreme confortabilă, mercurul din termometre va urca până la 39 de grade la umbră

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Canicula şi disconfortul termic se vor menține în Moldova și pe parcursul zilei de duminică, 6 august. Potrivit datelor prezentate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, ziua pe între teritoriul țării vom avea 34 – 39 de grade Celsius la umbră. Codul portocaliu este menținut în întreaga țară.

Фонтан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 50 de grade de căldură se înregistrează la această oră în Chișinău

Disconfortul termic va fi amplificat și de ploile care se anunță în raioanele de nord din Moldova. Potrivit specialiștilor, umezeala destul de mare în condițiile de căldură excesivă determină un indice de temperatură foarte ridicat, de peste 80 de unități, ceea ce înseamnă că temperaturile resimțite de organismul uman sunt mult mai ridicate. În aceste condiții organismul nu reușește să se răcească, în mod normal prin transpirație, din cauza acestei umezeli. 

Patru oameni au murit în Europa din cauza căldurii. O persoană a decedat în Polonia, iar în România, vremea toridă a ucis trei bărbați, de 28, 45 și 67 de ani, toți din județul Iași. Ultimul deces a fost înregistrat sâmbătă seara. 

În condițiile de căldură excesivă se recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11 – 18,  purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale, consumul zilnic a circa 1,5 — 2 litri de lichide, evitarea consumului de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină şi zahăr, evitarea activităţilor în exterior, care necesită un consum mare de energie.

 

Fluxul de știri
0