Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii nu vor mai putea pleca în Marea Britanie atât de ușor

© Sputnik / Sergei KirkachSchengen Visa
Schengen Visa - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru călătorii în Marea Britanie și Irlanda este necesară o viză, care poate fi obținută la Centrul de solicitare a vizelor britanice.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Libertatea de circulaţie a cetăţenilor între Marea Britanie şi Uniunea Europeană va fi menţinută doar până în luna martie 2019. Această procedură îi vizează și pe cetățenii moldoveni care dețin cetățenia unui stat UE. 

„Libera circulaţie va fi oprită în martie 2019”, a declarat un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May.

Oficialul britanic a mai adăugat că propunerile pentru un nou sistem de control al imigraţiei după Brexit vor fi prezentate la timpul cuvenit.

Ministrul britanic al Finanţelor, Philip Hammond, afirma că există un „consens larg” în Guvernul Theresa May privind un acord tranzitoriu post-Brexit care ar urma să fie valabil pentru o durată de până la trei ani. Acest lucru ar însemna menţinerea în vigoare a multor aranjamente în mod foarte similar cu valabilitatea dinaintea ieşirii din Uniunea Europeană, inclusiv continuarea liberei circulaţii.

Pașaport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum putem munci oficial în Europa în baza pașaportului biometric

Începând cu 28 aprilie 2014, cetățenii Republicii Moldova pot călători fără vize spre 26 de țări din Spațiul Schengen (Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria), spre Bulgaria, Croația, Cipru și România (țări care se aplică politica Schengen), precum și spre Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein și, de asemenea, în Monaco, San Marino și Vatican, țări care nu au control de frontieră. Scutirea de vize se aplică doar deținătorilor de pașapoarte biometrice.

Fac excepție Marea Britanie și Irlanda, pentru călătorii în aceste țări non-Schengen fiind necesară o viză, care poate fi obținută la Centrul de solicitare a vizelor britanice. 

Fluxul de știri
0