Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii moldoveni, luați prin surprindere - decizie neașteptată a MAI

© Sputnik / Rodion ProcaȘofer cu telefonul mobil la volan
Șofer cu telefonul mobil la volan - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de Interne a anunțat noua modalitate de achitare a amenzilor comise de șoferii moldoveni care încalcă Regulamentul circulației rutiere

CHIȘINĂU, 4 aug — Sputnik. Șoferii moldoveni care vor încălca Regulamentul Circulaţiei Rutiere, iar aceste încălcări vor fi înregistrate de Centrul Unic de Monitorizare şi Coordonare a Traficului (CUMCT) al Inspectoratului Național de Patrulare prin intermediul camerelor video, nu vor mai putea achita amenzile aplicate în baza scrisorilor.

Conform noilor proceduri de achitare, codul de bare format din 16 cifre, destinat achitărilor online, va fi exclus din citația expediată de CUMCT, iar persoanele nu vor mai putea achita amenzile în baza rapoartelor electronice de constatare a contravențiilor din domeniul circulației rutiere.

Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi reguli de circulație la una dintre intersecțiile din Chișinău

Șoferii care au comis contravenții fixate prin intermediul sistemului de supraveghere video, vor putea achita amenzile în baza rapoartelor electronice până la 7 august, deoarece modificările vor fi puse în aplicare începând cu ziua de luni.

Persoanele care vor primi citații de tip nou urmează să se prezinte la Centru Unic de Monitorizare și Coordonare al INP sau la Inspectoratele de poliție teritoriale pentru a fi întocmit procesul verbal cu privire la contravenție în conformitate cu prevederile Codului Contravențional, în temeiul căruia, ulterior poate fi efectuată achitarea.

Pentru mai multe detalii puteți contacta reprezentantul Centrului Unic de Monitorizare și Coordonare al INP la numerele: 0(22)784444 sau 0(22)785555.

Fluxul de știri
0