Românii ies în stradă. Protest împotriva legii vaccinării obligatorii

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа, архивное фото
Вакцинация против гриппа, архивное фото - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Românii se mobilizează pe reţelele de socializare şi au anunţat organizarea unui protest împotriva obligativităţii vaccinării. Vezi când va avea loc.

CHIȘINĂU, 4 aug — Sputnik. Pe reţeaua facebook a fost anunţată organizarea unui protest împotriva legii vaccinării obligatorii şi românii au început deja să se mobilizeze.

Вакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора - Sputnik Moldova
Părintele Calistrat pune punctul pe ”i”: Ce crede el despre vaccinare

Protestul va avea loc în București, duminică, 13 august, la ora 16:00, în Piața Constituției, se anunţă pe pagina de Facebook a evenimentului intitulat „Susţin libertatea de a alege pentru mine şi copilul meu!".

Iniţiatorii apelului precizează, în descrierea evenimentului, că nu statul este cel care trebuie să decidă, „ci noi pentru copiii noştri şi pentru noi".

„La acest Manifest susţinem libertatea noastră naturală ca părinţi ai copiiilor noştri de a alege pentru ei, dar şi de a decide pentru noi, adulţii! Tocmai de aceea îi invităm să-şi apere drepturile pe TOŢI părinţii şi TOŢI adulţii, indiferent de poziţia lor faţă de vaccinuri", spun iniţiatorii.

Pe pagina evenimentului se mai precizează că nu este vorba de o dezbatere cu privire la vaccinuri, ci de o manifestaţie pentru „păstrare a unui drept pe care îl avem în Constituţie cu toţii şi nu îl vrem pierdut".

Proiectul de lege prevede că părinţii care refuză vaccinarea copilului riscă să fie audiați de Comisia județeană de vaccinare şi să plătească amenzi care pot ajunge și la 10.000 de lei.

La articolul 23 din proiectul de lege se menţionează că, la data înscrierii copiilor sau a adulților într-o unitate de învățământ sau într-o altă colectivitate, aceasta are obligația de a solicita prezentarea unei adeverințe medicale care să ateste sau să infirme efectuarea vaccinărilor obligatorii.

Fluxul de știri
0