Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va mai ține vremea infernală: Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova se topește de căldură: Vezi prognoza meteo pentru astăzi și următoarele câteva zile

CHIȘINĂU, 4 aug — Sputnik. Meteorologii anunță vreme caniculară în toată țara. Coloana de mercur din termometre va urca astăzi până la 38 de grade în sudul țării. Cerul va fi senin, iar vântului nu va depăși 5 metri pe secundă.

În următoarele trei zile, vom avea parte în continuare de vreme toridă. Sâmbătă și duminică, maximele termice vor atinge în sudul țării 39 de grade, iar în timpul nopții vor fi 23-25 de grade.

În raioanele de centru și de nordul ale țării, meteorologii prognozează pentru duminică, luni și marți ploi cu descărcări electrice, însă coloana de mercur nu va coborî mai jos de 35 de grade pe timp de zi, iar nocturnele vor fi de 20-23 de grade. Vântul va sufla din Nord-Est cu 1-6 metri pe secundă.

Pentru perioada de 3-6 august, pe întreg teritoriul  țării este emis cod portocaliu de caniculă.

Specialiștii recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11 — 18; purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale și
consumul zilnic a circa 1,5 — 2 litri de lichide, dar și evitarea activităţilor în exterior, care necesită un consum mare de energie.

© Photo : meteo.mdCod Portocaliu de caniculă
Cod Portocaliu de caniculă - Sputnik Moldova
Cod Portocaliu de caniculă
Fluxul de știri
0